Om Local by me

Din gårdbutik i byen

En mangeårig drøm om at starte for mig selv er gået i opfyldelse. 

Jeg går ind for at støtte de lokale leverandører, som går op i det de laver.

Jeg har også valgt at handle direkte med rigtig mange af vores leverandører, så jeg lære dem at kende. På den måde kan jeg nemlig fortælle den gode historie, om producenten, produktet og ideen fra jord til bord.

Maden i cafeen tager gerne udgangspunkt i de produkter der sælges i butikken. Så ved du, at jeg står inde for de varer jeg sælger. Jeg vil gerne undgå madspild, hvilket også er årsagen til at menu kortet ikke er kæmpe stort. For at hjælpe miljøet og undgå emballagespild tilbyder jeg desuden, at du kan komme med din egen emballage, og så laver jeg eksempelvis et delebræt klar til dig, som du blot kan sætte hjem på bordet til dine gæster. Jeg hjælper dig gerne med at få en friaften. 

Localbyme - Marianne bag disken

Jeg går op i at genbruge, så meget det er muligt. Det bærer butikken også præg af.

Billede af cafeen - Localbyme
puder syet af skjorter til cafeen

Genbrugsmøbler & rumpepuder

Det lokale samarbejde er ikke kun i forhold til produkterne.

Flere af møblerne er lavet af genbrugstraller og puderne er syet af skjorter – begge dele med hjælp fra ”Affaldsimperiet” i Roskilde.

Rumpepuder og små brødkurve har “Nyt Liv Genbrug” hæklet ud af aflagt sengetøj.

Billede af cafeen - Localbyme
puder syet af skjorter til cafeen

Genbrugsmøbler & rumpepuder

Det lokale samarbejde er ikke kun i forhold til produkterne.

Flere af møblerne er lavet af genbrugstraller og puderne er syet af skjorter – begge dele med hjælp fra ”Affaldsimperiet” i Roskilde.

Rumpepuder og små brødkurve har “Nyt Liv Genbrug” hæklet ud af aflagt sengetøj.

Forklæder med logo

Fie Holm har syet forklæder med butikkens logo.

De er lavet af duge, som Fie har købt i genbrugsforretninger.

Hos Kræftens Bekæmpelse og Kirkens Korshær er der fundet tallerkner, kopper og forskellige lamper. MMFood havde diverse glas og bestik som de ikke længere skulle bruge, så det har caféen også gladelig taget imod

Genbrugsforklæder - Localbyme

Marianne helt privat.

Jeg er gift med Mads, som er en stor støtte i forhold til at kunne udleve min drøm om egen virksomhed. Sammen har vi Ea, som hjælper til i cafeen når der er booket større arrangementer. Uden Deres støtte og hjælp var jeg ikke nået så langt.

Jeg er uddannet kommis og har i mange år arbejdet i forskellige supermarkeder som både butikschef, souschef og tørvarechef. En hobbyvirksomhed og en økologisk bagerkæde har jeg også været forbi og endelig en tur til Herslev Bryghus hvor jeg blev kastet ud i alle mulige spændende opgaver. Jeg har altid interesseret mig for blomster, så jeg tog nogle uge kurser på Vilvorde og arbejdede for et par blomsterbutikker inden jeg sagde op og kastede mig ud i at udleve drømmen om at bliver selvstændig. Musicon er en spændende bydel og jeg nyder at være en del af denne. Jeg bruger selv bydelen, når jeg skal have nye briller, shoppe nyt brugt tøj eller have håret klippet. 

Jeg har arbejdet frivilligt for kræftens bekæmpelse i deres samtalekøkken, været måltidsvært på Hospice i Roskilde, og siden 2009 har jeg hvert år samlet ind til kræftens bekæmpelse sammen med vores datter. 

Jeg er medlem af Corolab, der er et hotspot for partnerskaber og innovation. Jeg deltog sidste år i et “klid forsøg” som gik ud på at undersøg hvordan vi får mere klid ind i vores mad. Når jeg bager i cafeen, bruger jeg stadig en del klid. Herudover er jeg medlem af Zonta Roskilde. Klubbens medlemmer er kvinder med forskellig professionel og personlig baggrund, hvor vi har et fælles ønske om at gøre en forskel for piger nationalt og globalt.  

Nu er du blevet en smule klogere på hvem jeg er. 

du moeder Marianne i cafeen
bårebuket